Glassoorten


Naam: Premium Line helder floatglas 1,8 mm

StarFrame naam: Helder glas

 

Lengte: 600 / 800 / 1000  mm

Breedte: 1600 mm

Dikte: 1,8 mm

Transmissie: 91%

Glanswaarde: 140

UV waarde: 40%

Reflectie waarde: 8,0%

 

Toepassing:

Voor vervangbare kunstwerken zonder grote commerciele of sentimentele waarde waarbij het glas alleen maar een beschermende functie tegen stof en vuil heeft.

 

Productiemethode:

De grondstoffen worden bij een temperatuur van 1700 graden celsius gesmolten tot een vloeibare massa. Door een wisselwerking van voortstuwing door de oven en het breder en smaller maken van de vloeibare massa ontstaat een lint van vloeibaar glas. De breedte van de vloeibare massa is 3210 mm. Tijdens het smelten van de grondstoffen wordt stikstof in de oven gepompt. Waar stikstof is kan geen zuurstof zijn, hierdoor vloeien de gaatjes (pinholes) dicht en ontstaat een vlakke glasplaat. Na deze bewerking gaat de glasband door de koeltunnel. Deze koeltunnel is minimaal 150 meter lang. Nadat het glas de koeltunnel verlaat wordt het met licht en optische camera’s gecontroleerd op fouten. De eventuele fouten (pinholes) worden met poeder gemerkt. Aan de lijn wordt het glas op de gewenste afmetingen gesneden en verpakt met papier tussen de platen verpakt in houten kisten. De platen met fouten worden opgevangen in containers aan het einde van de productielijn. Dit glas wordt gekneusd en weer omgesmolten.


Naam: Standard Line Matobel one side – éénzijdig ontspiegeld glas 2,0 mm

StarFrame naam: Enkelzijdig ontspiegeld glas

 

Lengte: 1200 mm

Breedte: 1600 mm

Dikte: 2,0 mm

Transmissie: 91%

Glanswaarde: 40

UV waarde: 40%

Reflectie waarde: 8,0%

 

Toepassing:

Bij inlijstingen met een beperkte commerciële en sentimentele waarde waarbij het glas naast een beschermende functie tegen stof en vuil ook een te sterke reflectie moet ombuigen.

 

Productiemethode:

Het floatglas wordt éénzijdig geëtst waardoor er prisma’s ontstaan. Deze prisma’s zorgen ervoor dat het invallende licht diffuus wordt gereflecteerd.


Naam: Standard Line W-Vision two sides – tweezijdig ontspiegeld glas 2,0 mm

StarFrame naam: Ontspiegeld glas

 

Lengte: 1200 mm

Breedte: 1610 mm

Dikte: 2,0 mm

Transmissie: 91%

Glanswaarde: 30

UV waarde: 40%

Reflectie waarde: 8,0%

 

Toepassing:

Bij inlijstingen met een beperkte commerciële en sentimentele waarde waarbij het glas naast een beschermende functie tegen stof en vuil ook een te sterke reflectie moet ombuigen.

 

Productiemethode:

Het floatglas wordt tweezijdig geëtst waardoor er prisma’s ontstaan. Deze prisma’s zorgen ervoor dat het invallende licht diffuus wordt gereflecteerd.


Naam: Perfect White Clear – Helder wit floatglas 2,0 mm

StarFrame naam: Opti white glas

 

Lengte: 1200 mm

Breedte: 1600 mm

Dikte: 2,0 mm

Transmissie: 91%

Glanswaarde: 140

UV waarde: 40%

Reflectie waarde: 8,0%

 

Toepassing:

Bij vervangbare kunstwerken met beperkte commerciële en/of sentimentele waarde en waarbij visueel voorkomen belangrijk is en waarbij het glas alleen maar een beschermende functie tegen stof en vuil heeft.

 

Productiemethode:

De grondstoffen worden extra gefilterd waarbij de ijzeroxides uit het zand worden gehaald. Deze extra gefilterde grondstoffen worden bij een temperatuur van 1700 graden Celsius gesmolten tot een vloeibare massa. Door een wisselwerking van voortstuwing door de oven en het breder en smaller maken van de vloeibare massa ontstaat een lint van vloeibaar glas. De breedte van de vloeibare massa is 3210 mm. Tijdens het smelten van de grondstoffen wordt stikstof in de oven gepompt. Waar stikstof is kan geen zuurstof zijn, hierdoor vloeien de gaatjes (pinholes) dicht en ontstaat een vlakke glasplaat. Na deze bewerking gaat de glasband door de koeltunnel. Deze koeltunnel is minimaal 150 meter lang. Nadat het glas de koeltunnel verlaat wordt het met licht en optische camera’s gecontroleerd op fouten. De eventuele fouten (pinholes) worden met poeder gemerkt. Aan de lijn wordt het glas op de gewenste afmetingen gesneden. De platen met fouten worden opgevangen in containers aan het einde van de productielijn. Dit glas wordt gekneusd en weer omgesmolten. Door robots wordt het glas gewassen en verpakt met papier tussen de platen verpakt in houten kisten.


Naam: Tru Vue UltraVue 70% UV-Werend glas 2,0 mm

StarFrame naam: Tru Vue glas

 

Lengte: 1220 mm

Breedte: 1725 mm

Dikte: 2,0 mm

Transmissie: 99%

Glanswaarde: 140

UV waarde: 70%

Reflectie waarde: 0,5%

 

Toepassing:
Museumglas is hét glas voor kunstwerken die niet verloren mogen gaan. Werken met een historische of emotionele waarde blijven met dit type glas voor de toekomst bewaard. Het glas biedt bescherming tegen beschadiging en vervagen door UV-straling (70%).

 

Met een lichttransmissie van minder dan 1% en de lage reflectie creëert museumglas een ultieme kijkervaring en bescherming. Daarnaast biedt het glasproduct een verbazingwekkende helderheid en een optimale bescherming. Dit glas is bovendien eenvoudig te hanteren met zijn gemakkelijk te reinigen, duurzamer oppervlak. En om bescherming te kunnen bieden tegen vandalen is er een uitvoering in gelaagd glas (4,4 mm en 6,4 mm).

StarFrame biedt een assortiment met diverse maten hele vellen, maar ook op maat gesneden is geen probleem. Daarnaast zijn wij al vele jaren de leverancier voor lijstenmakers, galerieën, musea en fotografen. Het mag duidelijk zijn dat dit bijzondere glas zeer geschikt is voor inlijstingen en kunst- en museumdoeleinden. Wellicht biedt het glas ook mogelijkheden in uw branche.


Merknaam:
Tru Vue Museum Glass
Museumglas van Tru Vue is door de anti-reflecterende coating vrijwel onzichtbaar en verbetert kleuren, helderheid en contrast van alle soorten van kunstwerk, fotografie, persoonlijke herinneringen en zelfs posters.

StarFrame 2018
Maatwerk website door Antum