Baklijsten

 

 

Baklijst, canvaskader of floater?

Het woord “lijst” komt u wellicht bekender voor. Zo’n traditionele lijst die ervoor zorgt dat uw canvasdoek of schilderij verzorgd aan de muur gehangen kan worden. Een lijst is echter nog geen baklijst. Maar wat is een baklijst? Misschien heeft u wel een mooie foto op canvasdoek of linnen zonder lijst opgehangen of twijfelt u nog wat voor omlijsting u wilt aanbrengen.

 

Laten we eerlijk zijn, door een mooi canvasdoek of linnen zonder afwerking aan de muur te hangen doet u zichzelf en de maker van het tafereel te kort. Waarom zou u een mooie uitvergrootte foto wel een lijstje geven en een kunstwerk niet? Met een mooie baklijst krijgt het kunstwerk de echte waarde die het verdient.

 

Baklijsten voegen een extra dimensie toe. Over baklijsten kunnen wij u alles vertellen en vakkundig adviseren. Er is volop keuze; ze zijn er in alle uitvoeringen, met of zonder houtnerf, in blank, zwart, wit, bruin of in een van de vele andere gekleurde uitvoeringen.

 

Ook voor foto op canvas, foto op aluminium, foto op dibond en andere fotopanelen.

Behalve voor een canvasdoek en foto op canvas lenen onze diverse baklijsten zich ook, om vele verschillende soorten fotopanelen te omlijsten. Foto op Dibond, Forex, Acrylaat, Hout en Chromaluxe vormen geen hindernis voor onze veelzijdig baklijsten. Ook voor dunnere fotopanelen is er dus een geschikte oplossing.

 

Het begrip baklijsten vraagt om een nadere uitleg.

De komst van baklijsten heeft naar een moderne vorm van presentatie van kunstwerken geleid. Of het nu een canvasdoek betreft, een schilderij of een waardevolle foto, gevat in een baklijst krijgt uw kunstwerk een bijzondere uitstraling. Nu is er geen sprake meer van een strakke omlijsting maar van een kader dat ruimte laat tussen het kunstwerk en de lijst en zo een zwevend effect creëert. Zelfs een klassiek schilderij kan in een baklijst tot z’n recht komen. In moderne inrichtingen, zowel in huis als in representatieve bedrijfsruimtes zijn baklijsten vaak een passende oplossing, wat regelmatig tot complimenten leidt.

 

Wat is een baklijst, ook wel canvaskader genoemd?

Het woord baklijst is simpel te verklaren. De lijst heeft de vorm van een bak en daarin wordt het kunstwerk geplaatst, meestal met ruimte tussen het kunstwerk en de zijkanten van de bak. Een schilderij, canvas of foto zweeft daardoor als het ware in de lijst.

 

Ziet u uw kunstwerk liever ingesloten in de baklijst dan is dat evengoed mogelijk. Een baklijst is ondergeschikt aan het kunstwerk. Het heeft slechts de dienende rol om uw kunstwerk te laten schitteren.

StarFrame 2018
Maatwerk website door Antum